Varausjärjestelmän sekä auton hallinnan käyttöohjeet

Kirjaudu puhelimella varaussivulle osoitteessa https://varaus.silivan.fi.

Jos olet unohtanut salasanasi valitse kirjautumissivulta ”Unohtunut salasana”.

     
Syötä sivulle käyttäjätunnuksesi ja käyttäjätunnuksen sähköpostiosoite. Tämän jälkeen sähköpostiisi lähetetään linkki salasanan vaihtamista varten.

iOS (iPhone, iPad)

Kirjaudu palveluun ja klikkaa Safarin alavalikon vienti/jakonappia (1) ja valitse lisää kotiruudulle (2).

Android

Kirjaudu palveluun ja avaa selaimen valikko (1) ja valitse ”Lisää pikanäppäin alkuun” tai ”Lisää aloitusruutuun” (2).

   

Asetukset välilehdellä voit vaihtaa salasanasi ja hallinnoida maksutapoja. Voit myös vaihtaa puhelinnumerosi ja hallinnoida varausvahvistusten vastaanottoasetuksiasi.

Valitse varaukselle haluamasi alku- ja loppuaika. Järjestelmä näyttää sinulle valitsemasi ajanjakson vapaana olevat ajoneuvot. Ajoneuvoja voi suodattaa autoryhmien ja kotipaikkojen perusteella. Voit näyttää myös varatut ajoneuvot valitsemalla ”Näytä myös varatut autot”. Aloita varauksen tekeminen valitsemalla ajoneuvo listasta.

Varaukset välilehdellä näet tulevat varauksesi ja niiden tiedot. Ennen varauksen aktivointia voit myös perua tai muokata varausta tästä näkymästä. Varauksen voi aktivoida 5 minuuttia ennen varauksen alkua.

Aktivoi varaus ”Varaukset”-sivulta valitsemalla varauksen kohdalta ”Aktivoi varaus”.

Lue ajoneuvon käyttöohjeet.

Voit tarkistaa ajoneuvon sijainnin valitsemalla ”Missä auto?”. Tämän jälkeen näet kartalla ajoneuvon sijainnin. Jos olet sallinut sijaintisi käytön, näet myös oman sijaintisi kartalla.

Jatka valitsemalla ”Aloita tarkastamalla auton kunto”.

Auton kunnon tarkistaminen

Tarkista ajoneuvon kunto. Voit katsoa vanhat vauriot valitsemalla ”Näytä vanhat vauriot”. Ilmoita uudet vauriot valitsemalla ”Ilmoita uusi vaurio”. Jos ajoneuvossa ei ole uusia vaurioita valitse ”Tarkistin, ettei autossa ole uusia vaurioita” ja paina ”Vahvista”.

Aktiivisen varauksen näkymässä näet jäljellä olevan varausajan.

Voit hallita ajoneuvon lukkoja ”Avaa ovet” ja ”Lukitse ovet” painikkeilla.

Voit jatkaa varausta ”Jatka varausta”-painikkeella.

Voit ilmoittaa ajon aikana havaitun vian tai vaurion valitsemalla ”Vika/vaurio?”.

Kun ajoneuvo on kotipaikassa ja haluat päättää varauksen valitse ”Päätä varaus”.

Aseta oma RFID

Valitsemalla aktiivisen varauksen näkymästä ”Aseta oma RFID” voit asettaa oman RFID:n jolla voit hallita ajoneuvojen lukitusta. RFID:nä voit käyttää esimerkiksi lähimaksukorttia tai matkakorttia (esim. HSL). Valitse ”Aseta oma RFID” ja seuraa näytön ohjeita.

Aktiivisen varauksen jatkaminen

Voit jatkaa aktiivista varausta maksimissaan kaksi tuntia kerrallaan. Varausta voi jatkaa seuraavan varauksen päälle, kun omaa varausta on jäljellä alle 15 minuuttia. Tällä toiminnallisuudella on haluttu mahdollistaa ajoneuvon palauttaminen kotipaikkaan myös myöhästymisistä huolimatta. Seuraavalle varaajalle näytetään ilmoitus ja lähetetään tekstiviesti edellisen käyttäjän myöhästymisestä. Seuraava käyttäjä voi peruuttaa varauksen ilmoituksessa olevasta painikkeesta.

Varauksen päättäminen

Lue ajoneuvokohtaiset ohjeet ennen varauksen päättämistä. Jos ajoneuvon ovet on lukitsematta päätä varaus valitsemalla ”Päätä varaus ja lukitse ovet” jos ovet ovat auki valitse ”Päätä varaus (ovet ovat jo lukossa)”.

Veloituksen tarkistaminen

Järjestelmä näyttää käyttäjälle laskelman syntyneistä veloituksista. Tarkista varauksen veloitus. Jos huomaat veloituksessa virheen valitse ”Ilmoita virheestä”, muussa tapauksessa hyväksy veloitus.